Voor groep 8-leerlingen

Kies jij voor Werenfridus?

Ben je op zoek naar een brugklas voor komend schooljaar en heb je een havo, havo/vwo of vwo advies? Dan is Werenfridus voor jou wellicht een goede keuze!

Ben je benieuwd naar onze school? Bekijk dan de verschillende filmpjes hieronder. Die geven een mooi beeld van wat onze school jou te bieden heeft. En kijk vooral rond op onze website. Daar staat veel informatie over ons onderwijs en de ondersteuning op Werenfridus. 

Als je persoonlijke vragen hebt, mail ons dan via werenfridus@tabor.nl zodat we contact met je kunnen opnemen.

Online Open Huis
Onze digitale open huis heeft inmiddels plaatsgevonden. Onze live-uitzending gemist? Of wil je Werenfridus Live terugkijken? Dat kan hier. 

Overige activiteiten die aansluiten bij ons Open Huis
Groep7+8dag!
De online groep7+8dag heeft inmiddels plaatsgevonden. De leerlingen hebben lesjes en een escaperoom kunnen doen. Wil jij ook onze escaperoom doen? Dat kan! Bekijk onze school, de collega's en los de puzzels en raadsels op! Klik hier voor de link naar het Google form. 

Online rondleiding 10 maart!
Op 10 maart hebben we een online rondleiding georganiseerd voor iedereen die onze school (beter) wilde leren kennen. Olivier en Annabel lieten je de school zien. Kon je er niet bij zijn, of wil je nog eens kijken, scroll naar beneden voor veel video's en beelden van Werenfridus. 

High tea
De High tea voor leerlingen die willen weten of tweetalig onderwijs iets voor hen is, heeft inmiddels plaatsgevonden. Je kunt de live uitzending terugkijken. Klik hier voor de informatiepagina voor de high tea.

Motivation Meeting
De motivation meeting is een verplicht onderdeel van de toelating voor leerlingen die zich gaan inschrijven voor een tweetalige studie. De motivation meeting heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor meer informatie

Beleef Werenfridus!
Niek vertelt je in het onderstaande filmpje alles over Werenfridus. Waarom koos hij voor deze school? Zichtbaar Leren
Onze ambitie is dat iedere leerling die Werenfridus verlaat zelfbewust, sociaal bewust en wereldwijs is. Hoe ons onderwijsconcept Zichtbaar Leren daaraan bijdraagt, zie je in dit filmpje.

Tweetalig onderwijs
Door de helft van je vakken in het Engels te volgen, leer je deze taal razendsnel. Wij bieden tweetalig onderwijs aan op de havo, atheneum en het gymnasium. Nieuwsgierig? We je leggen graag uit wat het tweetalige onderwijs jou te bieden heeft. Nederlandstalig onderwijs
Als je kiest voor de havo Nederlandstalig, dan kies je voor O3: Ontdekken, Onderzoeken en Ontwerpen. Bij het atheneum en gymnasium staan de vakken WoW: Wetenschap op Werenfridus en W&W: Wereld en Wetenschap in je rooster. Wat dat precies is, zie je in dit filmpje.Gymnasium
Ben je nieuwsgierig, ben je geïnteresseerd in de Grieken en de Romeinen? Dan is het gymnasium misschien iets voor jou. In de brugklas leer je bij het vak 'Klassieken' de basis van de talen Grieks en Latijn, en mooie verhalen over goden en godinnen horen daar natuurlijk ook bij.

Leerhuizen
In ons nieuwe gebouw zijn vakken bij elkaar te vinden in vijf ‘Leerhuizen’: Talen, Exact, Maatschappij, Kunst en Sport. Elk leerhuis heeft een eigen kleur. Dat helpt je zeker je weg te vinden.

Leerplein Talen
Op ons gele leerplein volg je Nederlands, Engels, Frans, Duits en als je het gymnasium volgt, ook Latijn en Grieks. Ook vind je daar een goed uitgeruste bibliotheek.

Leerplein Sport
Op het groene leerplein vind je vier prachtig uitgeruste gymzalen om heerlijk te sporten. Je kunt zelfs examen doen in het vak Bewegen Sport en Maatschappij. Ook voor LOOT-leerlingen bieden wij allerlei faciliteiten: topsporters kunnen sport en school bij ons goed combineren.Leerplein Kunst
Er valt op het paarse leerplein veel kunstzinnigs te beleven. Hier volg je de vakken podiumkunsten, muziek, drama, CKV (culturele en kunstzinnige vorming) en beeldende vorming. Wist je dat je bij Werenfridus eindexamen kunt doen in het vak beeldende vorming en drama?

Leerplein Exact
Op het blauwe leerplein vind je ons laboratorium en volg je de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde, Ontdekken, onderzoeken en ontwerpen (O3, voor de havo Nederlandstalig), Weten en wetenschap plus Wetenschap op Werenfridus (W&W en WoW, voor vwo Nederlandstalig). In het tweetalige onderwijs volg je veel van deze vakken in het Engels: chemistry, physics en maths!Leerplein Mens en Maatschappij
Het rode leerplein is het leerplein waar je de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, economie, maatschappijleer, filosofie en levensbeschouwing volgt. Benieuwd wat we precies doen bij het vak levensbeschouwing? Bekijk deze video. 

Tabor X-Tra!

Op het Tabor College vinden we sport en creativiteit heel belangrijk. Daarom is er voor alle leerlingen van het Tabor College het mooie buitenschoolse activiteitenprogramma Tabor X-Tra!.

Infomagazine
Blader het infomagazine Infomagazine 2021-2022 van Werenfridus online door. 

Virtuele tour

Virtueel alvast door het gebouw lopen? Dat kan hier. Kies voor [volledig scherm] voor een betere weergave.


 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.