Verbouwing

Update 14 mei 2018 - 'We zijn weer thuis'

Met man en macht is er gewerkt om het op tijd af te krijgen, maar op maandag 14 mei was het dan echt zover: het nieuwe Werenfridus is door de medewerkers en de leerlingen in gebruik genomen. Een feestelijk moment. Om 09.00 uur werd er afgeteld bij de ingang en stapten de eerste leerlingen de drempel over van hun nieuwe school. Voor een aantal leerlingen is het de eerste kennismaking met De Keyzerstraat. Tegen alle anderen kunnen we zeggen: WELKOM THUIS!

Update 19 april 2018 - 'Bedankt voor uw medewerking'

Via deze weg wil Heddes Bouw & Ontwikkeling alle buurtbewoners van het Tabor College Werenfridus hartelijk bedanken voor de medewerking bij het realiseren van het Werenfridus.

Het schoolgebouw is nu bijna af. Vrijdag 20 april ’18 vindt de overdracht plaats. De hoofduitvoerder draagt dan de sleutel over aan het Tabor College. Op dat moment wordt ook de verantwoordelijkheid overgedragen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben voor Heddes Bouw & Ontwikkeling bent u altijd welkom. De uitvoerderskeet blijft op het terrein van Tabor College Werenfridus staan tot en met 4 mei. Daarnaast kunt u contact met ons opnemen via het e-mailadres: werenfridus@heddes.nl.

Nogmaals bedankt voor uw medewerking!  

Met vriendelijke groet,

Heddes Bouw & Ontwikkeling
Uitvoeringsteam Tabor College Werenfridus

Update 27 maart 2018 - Het aftellen is begonnen!

Werenfridus wordt verbouwd, en dus zijn de lessen gedurende anderhalf jaar op een andere locatie gegeven en gevolgd. Maar het einde van de verbouwperiode nadert. Het aftellen is begonnen en binnenkort kunnen we ons gaan opmaken voor de verhuizing naar het nieuwe gebouw op onze vertrouwde plek. Want dat krijgt steeds meer vorm.

De foto's in de Gallery hiernaast geven een mooi beeld van hoe het nieuwe Werenfridus eruit gaat zien. 

Buurtbewoners
Als buurtbewoner van Werenfridus kunt u hìer alle informatie over de verbouwing vinden. 

Update 12 februari 2018

Klik hier voor het laatste artikel dat is gepupliceerd op onze website.

Update 16 november 2017

Viering hoogste punt Werenfridus college   
Het hoogste punt is bereikt! Op donderdagmiddag 12 oktober werd deze mijlpaal gevierd met het personeel en de omwonenden van het Werenfridus College.

Nadat Hans Peeters (rector van de school) iedereen had verwelkomd, was het mogelijk om een kijkje te nemen in de school. Langs de uitgezette route werden de genodigden door het Heddes-personeel begeleid. Tijdens de rondleiding werden er enkele vragen gesteld. Sommigen hadden moeite om zich te oriënteren. Wat niet vreemd is, want in de herfstvakantie van 2016 is de school verhuisd naar de Nieuwe Steen 2 te Hoorn. Veel genodigden zijn sindsdien niet meer op De Keyzerstraat 1 geweest. In de tussentijd is er 7000 m2 gesloopt en wordt er hard gewerkt om 3900 m2 te renoveren en 8300 m2 weer op te bouwen.

Op dit moment staat het gehele gebouw in de steigers. De laatste bakstenen worden gemetseld, de beglazing wordt geplaatst en de eerste pannen worden op het dak gelegd. Het Werenfridus College is bijna wind- en waterdicht.

Update 11 juli 2017

De activiteiten van de nieuwbouw gaan volgens planning. Alle palen zitten in de grond, de fundering is gestort en de hijskraan is opgebouwd. Op dit moment worden de prefab elementen op hun plek gehesen, waardoor de vormen van het gebouw al duidelijk zichtbaar worden. Dit is goed te zien op het filmpje dat op 4 juli geüpload is. Zo is het nieuwe hart van de school, de patio van het bestaande gebouw, goed zichtbaar. Dit wordt de pauzeruimte waar de ontmoeting tussen mensen centraal staat. Ook het eivormige platform, het toekomstige dramalokaal, op de eerste verdieping boven de pauzeruimte is al goed te zien op het filmpje.

In het bestaande gebouw lopen de werkzaamheden volgens planning iets achter omdat er op verschillende plaatsen opnieuw asbest is aangetroffen. Toch gaan de sloopwerkzaamheden op de asbestvrije plaatsen door. Tijdens de bouwvak, in noord Nederland van 7 tot en met 25 augustus, wordt er door Heddes Bouw & Ontwikkeling ook doorgewerkt. De bouwvak is traditioneel een periode waarin het werk in de bouw drie weken lang stilligt. Steeds meer bouwbedrijven en zelfstandigen werken door in de zomermaanden. Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft ook besloten om door te werken. In de bouwvak worden voornamelijk prefab elementen op hun plek gehesen. Sommige onderaannemers sluiten wel in de bouwvakperiode hun deuren. Hierdoor verwachten wij wel minder activiteiten dan gebruikelijk.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben bent u altijd welkom bij de hoofduitvoerder in de keet of kunt u contact met ons opnemen via het mailadres: werenfridus@heddes.nl

Update 12 mei 2017

Eerste paal!
Dinsdag 4 april werd de heistelling door de Drieboomlaan aangevoerd. Vanwege de krappe bocht werd de mast van de heistelling, voor de inrit van Het Werenfridus College, alvast omhoog gehaald. Na passen en meten, stond de heistelling relatief snel overeind. Vervolgens ging de heistelling van de wagen af en reed over de rijplaten het terrein van het Werenfridus College op.

Na twee dagen opbouwen was het donderdag 6 april zover, de eerste paal! Na een tijd van inzetten van veel energie en leveren van grote inspanning in het voorbereidingsproces is de eerste paal altijd weer een belangrijke mijl (hei) paal.  Er is gekozen voor een DPA (Drilling Push Aside) paal, oftewel grond verdringende schroefboorpaal. Dit is een paalsysteem waarbij een holle stalen boor de grond in wordt geboord. De ribben drukken op weg naar de draagkrachtige laag de grond opzij, met als voordeel: beperkt uitkomende boorgrond. Een ander voordeel tijdens de productie van de DPA-paal is dat het trillingsarm en geluidsvriendelijk verloopt. Aan de onderkant van de boor wordt een deksel geplaatst om het grondwater tegen te houden. Als de boor op de juiste diepte zit, wordt de wapening in de holle boor gehangen en wordt de boor volgepompt met betonspecie. Dit proces wordt tijdens dit project 271 keer herhaald.

Na verwachting zal de heier de laatste paal eind mei boren. Vervolgens zal de heistelling plaats maken voor de hijskraan. Als deze opgebouwd is worden de kanaalplaatvloeren aangevoerd en dan komt de volgende mijlpaal ‘het hoogste punt’ steeds dichterbij!

Update 4 april 2017

In het vorige bericht las u dat er in week 10 en 11 een aantal belangrijke aan- en afvoermomenten zijn, zoals voor het plaatsen van de heistelling. Hiervoor hebben wij u gevraagd om de parkeervakken tegenover de oprit van het Werenfridus College en het wegdek van de Drieboomlaan vrij te houden.

Helaas is er enige vertraging ontstaan en staat de heistelling er nu nog niet, maar met zekerheid kunnen wij u nu vermelden dat de heistelling dinsdag 4 april komt. Hiervoor worden er maandag 3 april rijplaten neergelegd zodat de weg door de heistelling niet beschadigd wordt. Deze werkzaamheden gaan geluid veroorzaken, maar wij streven ernaar dat u hiervan zo min mogelijk hinder ondervindt.

Wij willen u nogmaals vriendelijk vragen het wegdek van de Drieboomlaan en de vier parkeerplaatsen tegenover de inrit van de De Keyzerstraat vrij te houden. Op die manier hopen wij dat de heistelling zo spoedig mogelijk op het terrein van het Werenfridus college komt. 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Als u nog vragen hebt of meer informatie wilt, mail dan gerust naar werenfridus@heddes.nl.  (bovenstaande informatie is de week voor 4 april verspreid onder de buurtbewoners)

Update 6-03-2017

Zoals u gezien zult hebben, is het gebouw bijna gesloopt. Alleen het oorspronkelijke gebouw uit 1954 blijft behouden. Na het afronden van de sloopwerkzaamheden starten de heiwerkzaamheden. In week 10 en 11 zijn er een aantal belangrijke aan- en afvoer momenten. Zo komt er een heistelling, wordt het sloopmaterieel afgevoerd en worden de bouwketen aangevoerd.

Wij vragen u vriendelijk deze weken extra goed aan de parkeerwijziging te denken. Zorg ervoor dat uw voertuig niet op de rijbaan staat van de Drieboomlaan. Het gaat om het stuk rijbaan tussen de Liornestraat en de De Keyzerstraat. Ook vragen wij u de parkeervakken tegenover de oprit van het Werenfridus College vrij te houden. Mede hierdoor hopen wij dat het werkverkeer zo voorspoedig mogelijk verloopt en u zo min mogelijk hinder ondervindt. 

Vanaf week 11 tot en met week 14 zullen de grond verdringende schroefpalen de grond in gaan. Dit is een iets ander paaltype dan de mortelschroefpaal die tijdens de bewonersavond is gepresenteerd. Ook dit andere paaltype is trillingsarm en geluidsvriendelijk. Hierdoor wordt er vanuit gegaan dat het heiwerk zelf naar tevredenheid verloopt.

Bij vragen of mededelingen kunt u contact met ons opnemen via het mailadres: werenfridus@heddes.nl

Update 27-01-2017 

Komende week wordt de eerste sloopkraan aangevoerd. De sloop gaat beginnen. We zullen komende week ook de inrit aanpassen door de stoep te vervangen voor stelconplaten. De inrit wordt door het deels weghalen van het hek ook breder, zodat de vrachtauto’s gemakkelijker in en uit kunnen draaien. Vorige week heeft er een overleg met de gemeente Hoorn plaatsgevonden over de inrit van de bouwlocatie, en over de verkeersituatie. Deze werkzaamheden zijn daarin afgestemd. De gemeente ziet naast het verkeersbesluit geen aanleiding om aanvullende maatregelen te ondernemen aan de huidige rijweg en plateau.

Bij vragen of mededelingen kunt u ook contact met ons opnemen via het mailadres: werenfridus@heddes.nl

Update 17-01-2017

Het asbest saneren binnen verloopt voorspoedig, volgende week zullen we starten met het saneren van asbest aan de buitengevel.
Het asbest buiten moet eerst verwijderd worden alvorens we de totaalsloop kunnen opstarten.
De planning is dat over ca 2 weken de eerste rupskraan aangevoerd gaat worden. Geleidelijk zullen we dit opvoeren met meerdere sloopkranen om het sloopproces snel te laten verlopen zodat we begin maart kunnen heien.

De inrit over de stoep aan de Drieboomlaan zullen we gaan aanpassen. Om het risico op gebroken stoeptegels uit te sluiten zullen we hier zwaardere betonnen platen aanbrengen. Deze platen zijn wel geschikt voor zwaarder transport. De planning is om dit voor 1 februari gereed te hebben.

Zoals u gezien zult hebben, is de toegangspoort aan de Drieboomlaan verwijderd. Er kan nu geparkeerd worden aan de de Keijzerstraat. Dit hebben we gedaan om dubbel te parkeren in de Drieboomlaan tegen te gaan.  Graag de parkeervakken aan het einde, vlak voor de bouwhekken gebruiken, en niet schuin langs de Keizerstraat parkeren. Schuin parkeren langs de Keizerstraat blokkeert de weg voor vrachtverkeer. We zullen hier belijning aanbrengen.

Begin maart worden de bouwketen geplaatst, mocht u vragen of opmerkingen hebben bent u altijd welkom bij de hoofduitvoerder Leon Telleman in deze keet. 

Op 15 November 2016 heeft er een informatieavond voor de buurtbewoners plaatsgevonden. Deze avond is georganiseerd door het Tabor College Werenfridus. Tijdens deze avond heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling een presentatie gegeven over de aanstaande bouwwerkzaamheden. Klik op deze link voor de presentatie.

 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.