Niels Brandt (A1A) naar Wereldkampioenschap zeilen

Werenfridus-topsporttalent laat zich zien in zijn optimist

Geplaatst op 08-06-2021
Het weekend van 5 en 6 juni was het weekend van de versoepelingen en daardoor was het ook mogelijk om selectiewedstrijden zeilen te organiseren voor de Optimist (jeugd tot en met 15 jaar). In totaal waren er 105 deelnemers die streden om een plaats voor het EK of het WK Optimist. 
 
Niels Brandt (13 jaar, klas A1A) uit Monnickendam eindigde bij de beste vijf Nederlanders bij de nationale selectiewedstrijden en wist zich daarmee te plaatsen voor het WK van 30 juni tot en met 9 juli in Italië. Dat betekent dat hij de laatste 2 weken van dit schooljaar mist. Op Werenfridus kan dat. Doordat hij de NOC*NSF-status ‘belofte’  toegewezen heeft gekregen en Werenfridus een Topsport Talentschool is, zijn er veel mogelijkheden om zijn sport met school goed te kunnen combineren. 
 
Niels: “Het is een gekke voorbereidingsperiode geweest door de coronamaatregelen. De trainingsweken in het buitenland konden niet doorgaan en ook de selecties werden beperkt tot het afgelopen weekend, terwijl er normaal gesproken meerdere weekenden wordt gestreden voor de WK en EK-tickets. Ik ben erg blij dat ik tijdens deze momentopname heb kunnen laten zien dat ik mee kan doen met de landelijke top!” 
 
We wensen Niels heel veel succes in Italië.
 
 
Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.