Mara Slippens (v4a) Nederlands kampioene turnen

Mara Slippens (v4a) Nederlands kampioene turnen

TopTurnen West neemt 3 medailles mee naar huis

Hoogwoud - Mara Slippens (Spanbroek) en Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) beide turnend bij TopTurnen West deden afgelopen weekend mee aan het Nederlands Kampioenschap turnen in AHOY Rotterdam. Voor de turnsters was dit het debuut bij de eredivisie senioren waar ze sinds dit jaar in uitkomen.

Mooi debuut op de meerkamp
Op zaterdag werd eerst de meerkamp geturnd, een wedstrijd over de toestellen toestelfinales van zondag. De wedstrijd werd gewonnen door Naomi Visser voor Tisha Volleman en Shadé van Oorschot. Mara eindigde hierbij op een knappe 6 e plaats en Sam sloot het toernooi af op een mooie 10 e plaats. Zowel Sam als Mara wisten finaleplekken te behalen op brug en sprong.

Nederlands kampioene op sprong
Tijdens de sprongfinales, waarbij het gemiddelde over twee sprongen wordt genomen, turnden beide dames mooie combinaties wat resulteerde in een bronzen medaille voor Sam en wist Mara met haar beide sprongen Nederlands kampioene te worden. Trainster Monique Zwarthoed was dan ook in haar nopjes met dit mooie resultaat voor TopTurnen West.

Nog een keer brons
Dat het voor iedereen een NK was bleek tijdens de finale op het toestel brug waarbij elk foutje doortelt in de einduitslag. Mara en Sam turnden hun oefening goed en stabiel wat voor Mara een bronzen medaille opleverde en voor Sam een 5 e plaats inhield. Het puntenverschil tussen plek 3 en 6 was minder dan 0.3 punt wat laat zien hoe dicht het allemaal bij elkaar zat.

Foto: eigen
Foto: Mara Slippens (links), Monique Zwarthoed (midden) en Sam van der Hilst (rechts) met de medailles

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.