De iPad

Persoonlijke benadering met de iPad

Op het Tabor College willen we graag dat je het beste onderwijs krijgt dat bij jou past. Dat betekent dat we met jou kijken wat voor jou het beste onderwijsprogramma is. Natuurlijk is dat niet voor iedere leerling hetzelfde programma, iedere leerling is anders en heeft andere wensen en vragen. Dat heet bij ons op school de persoonlijke benadering, of maatwerk.

En hoe doen we dat dan?

Computers, tablets en smartphones, we kunnen ons een wereld zonder deze apparaten haast niet meer voorstellen. Ze horen bij ons dagelijks leven. Juist daarom leren we jullie op onze scholen graag hoe je deze devices het beste kunt gebruiken én zeker ook wanneer beter niet. Op het Tabor College gebruiken we daar de iPad voor. Die maakt die persoonlijke benadering goed mogelijk. En nog een voordeel: als je een keer niet op school kunt zijn, kan je toch gewoon meedoen met het onderwijs.

We leggen je uit waarom we dat doen

• Soms helpt een boek bij het geven van het beste onderwijs, soms een app. Boeken en apps afwisselen helpt dus om de kwaliteit van ons onderwijs te verhogen. De afwisseling maakt het onderwijs ook leuker!

• Voor het ene vak ben je wat sneller, of kan je wat meer aan. Voor het andere vak heb je wat meer ondersteuning nodig. Dat kan door onze persoonlijke benadering zonder problemen.

• Je kunt binnen de klas je eigen leerroute volgen. Zo leveren we maatwerk voor jou, maar wel in de groep. Want in de groep is het veel leuker dan alleen.

• We zorgen voor veel extra informatie, filmpjes en aanvullende of ondersteunende lesstof. Zo kan je zelf kiezen wat je nodig hebt, of wat je leuk vindt om te doen. Ook kan je kiezen welke manier van leren het beste bij jou past.

• Je ziet meteen je vorderingen, want in het onderwijs gaat het steeds meer om ‘kan of weet ik dat?’ dan om ‘welk cijfer heb ik gehaald?’

Maar natuurlijk ook gewoon boeken!

De iPad is een waardevolle aanvulling naast het gebruik van boeken, schriften, lesbrieven en practica. Vaardigheden zoals bijvoorbeeld schrijfvaardigheid en (technisch) tekenen zijn en blijven belangrijk. Wij vinden het heel belangrijk om boeken en digitaal werken te combineren. Dus niet alleen boeken en ook niet alleen een iPad!

We zorgen dat je ‘goed bij de les blijft’

We leren je ook wanneer je de iPad (en je smartphone) juist niet moet gebruiken, of wanneer je je moet concentreren op maar één app en niet op alle apps tegelijk. Door middel van “schermtijd” is dit zowel thuis als op school geheel naar behoefte met je ouders/verzorgers af te stemmen. Zo blijf je nog beter bij de les en leer je nog beter hoe je om kunt gaan met digitale middelen. En hoe je niet wordt afgeleid door spelletjes, social media, etc.

Voorkomen van online afleiding

Als u meer wilt weten over wat wij doen tegen afleiding in de klas en het weren van spelletjes etc., dan verwijzen wij naar onze Tabor website.

Waarom kiezen we voor de iPad?

We kiezen voor de iPad omdat...

  • een iPad niet snel kapot gaat;
  • een iPad zelden last heeft van storingen;
  • een iPad pas na een dag werken weer opgeladen hoeft te worden, hij gaat de hele dag mee;
  • wij jou en je ouder(s)/verzorger(s) kunnen helpen je op de juiste zaken te concentreren en afleiding tegen te gaan.

Hoe kom je aan de iPad?

Elke leerling op het Tabor College moet in het bezit zijn van een eigen iPad. Voor schooljaar 2022-2023 is het bezit van (minimaal) de iPad 2019 (7e generatie) en minimaal iPad OS 14 een vereiste. We adviseren ouders om een nieuwe iPad aan te schaffen. Meer informatie hierover wordt gepubliceerd voorafgaand aan het nieuwe schooljaar.

Informatie voor ouders/verzorgers

Voor ouders van onze (toekomstige) leerlingen hanteren wij de volgende aanschafregeling:
Ouders/verzorgers schaffen de iPad aan via de webshop van het Tabor College.

A: u betaalt in één keer; verzekering (en hoes) zijn hierbij verplicht (gereduceerd tarief);
B: u kiest voor een huurkoop-constructie. Voordeel is dat er betaald kan worden in termijnen en er wordt niet gekeken naar BKR-notering.Het betreft een vrijwillige bijdrage, die garant staat voor een goede investering in de schoolloopbaan van uw kind.

Voor zowel optie A als optie B geldt dat de technische support en een goed gedekte verzekering, geregeld zijn via school. Er is een klein eigen risico.|
Na aanmelding van uw kind voor één van onze scholen, volgt in mei 2022 de definitieve betalingsregeling op papier en digitaal op onze website.
Het betreft een vrijwillige bijdrage, die garant staat voor een goede investering in de schoolloopbaan van uw kind.

Kunt u de iPad niet betalen, dan kunt u via de Stichting Leergeld een kwijtscheldingsbewijs krijgen. Het Tabor College zorgt dan voor de iPad, u hoeft in dat geval niet via de webshop te bestellen.

Bent u reeds in het bezit van een iPad 2019 (of een gelijkwaardig later model) die u uw kind wilt laten gebruiken op het Tabor College? In sommige gevallen is dat mogelijk. Hiervoor wordt een overeenkomst tussen u en het Tabor College gesloten, zodat wij de iPad netjes kunnen inrichten voor gebruik op school. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de school van uw keuze.

 

 

 

 

 

  

 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.