De iPad

Persoonlijke benadering met de iPad

Op Werenfridus willen we graag, net als op de andere scholen van het Tabor College, dat je het onderwijs krijgt dat bij jou past. Natuurlijk is dat niet voor iedere leerling precies hetzelfde, iedere leerling is tenslotte anders en heeft andere wensen en vragen. Met onze persoonlijke benadering proberen we maatwerk te leveren

En hoe doen we dat dan?

Computers, tablets en smartphones, we kunnen ons een wereld zonder deze apparaten haast niet meer voorstellen. Ze horen bij ons dagelijks leven. Juist daarom leren we jullie graag hoe je deze devices het beste kunt gebruiken én zeker ook wanneer het beter is om dat niet te doen. Wij gebruiken daar de iPad voor. Die maakt een persoonlijke benadering goed mogelijk. Nog een voordeel: als je een keer niet op school kunt zijn, kan je toch gewoon meedoen met het onderwijs.

Waarom digitaal?

Soms helpt een boek bij het geven van onderwijs, soms een app of een website. Boeken en apps afwisselen, helpt dus om de kwaliteit van ons onderwijs te verhogen. Deze afwisseling maakt het onderwijs ook leuker! Bovendien: in het ene vak ben je wat sneller of kun je wat meer aan. Voor een ander vak heb je meer ondersteuning nodig. Door gebruik te maken van de iPad, kunnen we zorgen voor ondersteunende of aanvullende lesstof en veel extra informatie, filmpjes etc. Op die manier kan je zelf kiezen wat je nodig hebt, of wat je leuk vindt om te doen. Ook kan je kiezen welke manier van leren het beste bij jou past. 

Een ander voordeel is dat je in bijna alle apps van leerboeken meteen en overzichtelijk je vorderingen kunt zien, want in het onderwijs gaat het steeds meer om 'kan of weet ik dat?' dan om 'welk cijfer heb ik gehaald?''

Maar natuurlijk ook gewoon boeken!

De iPad is een waardevolle aanvulling naast het gebruik van boeken, schriften, lesbrieven en practica. Vaardigheden zoals bijvoorbeeld schrijfvaardigheid zijn en blijven belangrijk. Wij vinden het heel belangrijk om boeken en digitaal werken te combineren. Dus niet alleen boeken en ook niet alleen de iPad.
Met een iPad kun je dingen die je met een boek niet kunt en is daarom een waardevolle aanvulling.

We zorgen dat je ‘goed bij de les blijft’

We leren je ook wanneer je de iPad (en je smartphone) juist niet moet gebruiken, of wanneer je je moet concentreren op maar één app en niet op alle apps tegelijk. 

Door middel van “schermtijd” is dit zowel thuis als op school geheel naar behoefte met je ouders/verzorgers af te stemmen. Zo blijf je nog beter bij de les en leer je nog beter hoe je om kunt gaan met digitale middelen. En hoe je niet wordt afgeleid door spelletjes, social media, etc.

Waarom kiezen we voor de iPad?

We kiezen voor de iPad omdat...

  • een iPad niet snel kapot gaat;
  • een iPad zelden last heeft van storingen;
  • een iPad pas na een dag werken weer opgeladen hoeft te worden;
  • wij jou dan kunnen helpen met concentreren en de afleiding tegengaan.

Hoe kom je aan de iPad?

Elke leerling op het Tabor College moet in het bezit zijn van een eigen iPad. Op http://ipadwebshop.tabor.nl (beschikbaar vanaf eind april) vinden je ouders daarvoor onze speciale regeling. Voor schooljaar 2021-2022 is het bezit van (minimaal) de iPad 2019 (7e generatie) en minimaal iPad OS 14 een vereiste.

Informatie voor ouders/verzorgers
Voor ouders van onze (toekomstige) leerlingen hanteren wij de volgende aanschafregeling: Ouders/verzorgers schaffen de iPad aan via de webshop van het Tabor College.
A: u betaalt in één keer; verzekering (en hoes) zijn hierbij verplicht (gereduceerd tarief);
B: u kiest voor een huurkoop-constructie. Voordeel is dat er betaald kan worden in termijnen en er wordt niet gekeken naar BKR-notering. 

Voor zowel optie A als optie B geldt dat de technische support en een goed gedekte verzekering, geregeld zijn via school. Er is een klein eigen risico.
Na aanmelding van uw kind voor één van onze scholen, volgt in mei 2021 de definitieve betalingsregeling op papier en digitaal op onze website.

Kunt u de iPad niet betalen, dan kunt u via de Stichting Leergeld een kwijtscheldingsbewijs krijgen. Het Tabor College zorgt dan voor de iPad, u hoeft in dat geval niet via de webshop te bestellen.

Bent u reeds in het bezit van een iPad 2019 (of een gelijkwaardig later model) die u uw kind wilt laten gebruiken op het Tabor College? In sommige gevallen is dat mogelijk. Hiervoor wordt een overeenkomst tussen u en het Tabor College gesloten, zodat wij de iPad netjes kunnen inrichten voor gebruik op school. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de school van uw keuze.

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.