Zilver voor TopTurnen West tijdens Create Team Cup

Mara Slippens wint individueel goud

Geplaatst op 13-02-2020

Voor de 4e keer organiseerde de stichting TopTurnen West een vriendschappelijk Internationaal toernooi in de eigen turnhal op het evenemententerrein De Weijver. In totaal streden 62 turnsters tijdens de Create Team Cup voor zowel de team als de individuele overwinning. In de kleine maar gezellige ambiance van de turnhal werd het in groten getale aanwezige publiek voorzien van topsport van de hoogste plank.

Naast de deelname van een aantal buitenlandse clubs waren er ook topclubs uit Nederland aanwezig. Het team van TopTurnen West, bestaande uit Mara Slippens (Spanbroek), Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) en Eva Nieuwenhuizen (Purmerend) turnden een geweldige meerkamp en wist zich erg goed staande te houden. De
beloftevolle turnsters turnden met een goede focus voor eigen publiek wat leidde tot een 2e plaats op het schavot. De Create Team Cup werd gewonnen door het trio van SV PAX Hoofddorp met op de 3e plaats het team van Topturnen Zuid. 

De pas geselecteerde turnster voor Jong Oranje van team NL stal de show in de meerkampwedstrijd. Niet geheel verwacht, maar zeker verdiend kreeg Mara de gouden medaille omgehangen voor respectievelijk Ghizlane Barraki en Cathalina Matamala van SV PAX Hoofddorp. 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.