World Clean Up Day 2020

We doen het samen!

Klas A1A, C1A en H2x hebben mee gedaan aan de Trash Hunt die wereldwijd georganiseerd wordt op zaterdag 19 september. Voor scholen was het op woensdag 16 september.
De gemeente Hoorn ondersteunde deze Hunt door afvalgrijpers aan ons uit te lenen.
Als voorbereiding op deze actie is tijdens de Weten & Wetenschap (W&W) en Global Citizenship (GC) is zwerfafval en hoe lang iets duurt om af te breken in de natuur besproken. Dat was best confronterend.

En wat een bijdrage! Het vijfde en zesde uur kwamen de klassen bij elkaar en ontvingen een vuilniszak en een grijpstok. De wijk is een stuk schoner. Bedankt kanjers!
Tijdens de trash Hunt analyseerden de leerlingen het zwerfafval op soort en gebruiksdoel. Met behulp van de Litterati-app werd de vind-locatie in kaart gebracht en is een bijdrage geleverd aan de Plastic Soup Foundation met hun wereldwijde onderzoek naar zwerfafval.

#citizenscience #worldcleanupday #plasticsoupfoundation #notrash #trashhunt #hoorn #werenfridus#unesco