Werenfridus-leerlingen aan het woord op duurzaamheidsconferentie

Geplaatst op 08-10-2019

Werenfridus is een van de 45 Unesco-scholen in Nederland. Unesco-thema's als internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit komen dan ook regelmatig aan bod in onze lessen. Alle reden dus voor onze 4 (t)havo-leerlingen Charlotte, Linde en Lotte om aanwezig te zijn op het landelijke evenement Blik naar Buiten. Een dag voor het voortgezet onderwijs over de onderwijsinnovatie van nu en de toekomst: leren voor duurzame ontwikkeling.

"Bij het vak European International Orientation (EIO), tegenwoordig Global Citizenship (GC) hoorden we voor het eerst over de 17 Development Goals van de Verenigde Naties", vertelt Linde over haar eerste kennismaking met Unesco op Werenfridus. "Dat vak gaat heel diep op deze 17 doelen in", vult Lotte haar aan. "We leren hoe wij daar onze bijdrage aan kunnen leveren."

Het door Erasmus+ gesubsidieerde project Steps2030World leert leerlingen als Charlotte, Linde en Lotte nog meer over de 17 doelen van de VN. Hun complete klas doet aan het tweejarige project mee. Tijdens deze dag mochten de drie meiden daarom een presentatie geven over dat project. Lotte: "We hebben verteld over ons duurzame schoolgebouw, en over wat onze school doet aan duurzaamheid. Verder hebben we verteld over de uitwisseling naar Duitsland voor het Steps 2030-project." Charlotte: "Een mooie kans ook om onze presentatievaardigheden te oefenen." Lotte lacht: "En extra leuk dat iedereen het op zo'n dag interessant vindt wat je vertelt. Dat is in de klas nog wel eens anders."