Werenfridus behaalt mooie cijfers met Cambridge English Examens

Geplaatst op 19-11-2020

Leerlingen die tweetalig onderwijs volgen op Tabor College Werenfridus, hebben weer gezwoegd op hun First Certificate Exam (FCE) en het Cambridge Advanced Examen (CAE). En met goed resultaat. Zowel de leerlingen als de Hoornse middelbare school kregen een prima beoordeling. 

De examens waren oorspronkelijk gepland in april, maar vanwege de coronacrisis moesten deze worden verplaatst naar een latere datum. 

Op 11 en 12 september namen 125 leerlingen deel aan het FCE examen. Vier leerlingen deden op dezelfde dagen examen voor het hogere CAE examen. Deze week kwam de uitslag: slechts één leerling had het helaas net niet gehaald.

Werenfridus is trots op de resultaten van de leerlingen. "We mogen het predicaat GOLD op ons certificaat 'Cambridge opleidingsschool; preparation centre' zetten", vertelt Ben van der Heijden (afdelingscoördinator tweetalig vwo). "Dat is iets waar we als school heel erg trots op zijn, want dat betekent dat wij als school de leerlingen op een goede manier op de examens voorbereiden."

Julia de Kruijf (3 t-atheneum) is een van de leerlingen die koos voor een tweetalige opleiding op Werenfridus. Zij rondde het FCE examen met goed gevolg af. "Ik had dit helemaal niet verwacht omdat er zoveel tijd zat tussen de voorbereiding en het examen. Ik ben hier natuurlijk heel blij mee. Het is zo mooi dat we dit certificaat hier op Werenfridus kunnen halen."

Sinds 2002 kun je op Werenfridus een tweetalig onderwijsprogramma (tto) volgen. Bij dit onderwijsprogramma wordt in de onderbouw meer dan de helft van de lessen Engelstalig gegeven. Tijdens het vak Engels worden de leerlingen opgeleid voor de Cambridge examens FCE en CAE. Dit zijn internationaal erkende certificaten. Beheersing van de Engelse taal op dit hoge niveau stelt de leerlingen in staat hun grenzen te verleggen. Figuurlijk - en voor en na corona - zeker ook letterlijk. 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.