Wandschildering - de vorderingen

Week 8

Geplaatst op 06-11-2018

Werenfridus-leerlingen zijn nog altijd druk bezig met de restauratie van een muurschildering in het schoolgebouw. Een verslag van de betrokken leerlingen van week tot week, en natuurlijk de foto's van de vorderingen.

Week 6

In deze week waren we bezig met het plamuren van de muur en het noteren van de kleuren op de schets. Ondertussen heeft Manon een begroting gemaakt voor het project. Meneer Rijkschroeff heeft ons geadviseerd om de muur te schuren met schuurpapier, zodat het mooi glad werd. Tot slot is een deel van de bestelde materialen geleverd.

Week 7

In de zevende week zijn we begonnen met het schuren van de wand. Het werk is nogal zwaar omdat het met een stukje schuurpapier gedaan wordt, maar er wordt hard gewerkt. Deze week hebben we de kleurennotatie voltooid. Na de vakantie hopen we dat we snel klaar zijn met het schuren van de muur en dat we kunnen beginnen met het verven van de wandschildering.

Week 8

Na de herfstvakantie hebben wij nog tot de kerstvakantie de tijd om de restauratie af te ronden. Hoewel ik in week 7 heb verteld dat de schetsen voltooid waren, blijkt het nu dat vele nog geen kleurencode hebben. Dit is nogal verontrustend omdat we niet veel tijd meer hebben en er nog veel werk gedaan moet worden. Woensdag hebben wij een bijeenkomst gehad met meneer Rijkschroeff. Wij hebben toen de afspraak gemaakt dat iedereen zich bezig houdt met zijn eigen gedeelte van de wand, zo zou het werk efficiënter verlopen en heeft iedereen een bezigheid. Deze week is een deel van de groep bezig geweest met het ordenen van de schetsen en een deel met het schuren van de muur. Verder hebben wij het lokaal waar de spullen liggen opgeruimd. Er moet nog veel werk gedaan worden voordat we kunnen beginnen met schilderen. Voor nu moeten we ervoor zorgen dat de kleurencodes in orde zijn op de schetsen.

Wordt vervolgd.