Verslaggever voor reis naar Malawi gevonden

Door Kristin Renooij

Geplaatst op 29-11-2018

Omdat we als Tabor College Werenfridus in ons prachtige schoolgebouw ons juist zo realiseren dat goed onderwijs in een mooie omgeving voor leerlingen in Afrika geen vanzelfsprekendheid is, zamelen we dit schooljaar geld in voor de organisatie Edukans die een aantal onderwijsprojecten in Malawi uitvoert. 

We zijn de afgelopen maand op zoek gegaan naar een verslaggever die in februari samen met medewerkers van Edukans en andere Nederlandse leerlingen naar dit land in het zuiden van Afrika afreist, om met eigen ogen te zien waar het ingezamelde geld voor gebruikt zal gaan worden. 

Leerlingen uit 3 havo, 3 vwo, 4 havo, 4 vwo of 5 vwo konden zich voor deze taak als verslaggever aanmelden. Linde van der Werf uit klas V5Y solliciteerde samen met 24 andere kandidaten en kwam als beste uit de bus. Linde is daarom ons gezicht van de actie voor Edukans die wij 'MalaWE!' hebben gedoopt. 

Tijdens de afgelopen reünie van onze school werd al meer dan €250,00 opgehaald, maar we hopen natuurlijk op veel meer. In de komende maanden gaan acties uitgezet worden om geld op te halen voor dit goede doel. Wilt u/wil je nu al geld storten of bijhouden hoeveel geld is ingezameld? Dat kan via de actiepagina van Edukans: https://tabor-college-werenfridus.inactievooredukans.nl/. 

Linde heeft er in ieder geval ongelofelijk veel zin in!

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.