Spaans bezoek voor Werenfridus-leerlingen

Bezoek van een Spaanse vriend of vriendin: dat was precies wat er voor 21 leerlingen van Werenfridus op de planning stond. Een week lang kwam er een leerling van een middelbare school in de Spaanse stad Zaragoza bij ze logeren. Een enorm leuke ervaring, waarbij ze zich geen moment hoefden te vervelen. Er stond namelijk een bomvol programma klaar voor onze leerlingen én hun Spaanse vrienden.

Uitstapjes
Na aankomst op Schiphol volgde eerst een ontvangst op school met een presentatie, een rondleiding en kennismakingsspelletjes. Op de tweede en derde dag stonden de eerste uitstapjes gepland. Eerst naar de fabriek van NMK Esbaco waar onder andere marsepein, fondant en fruitvulling gemaakt wordt, en daarna een rondleiding door Hoorn. Je moet tenslotte toch weten waar je nu eigenlijk verblijft.

Nederlandse lekkernijen en gastgezin
Onmisbaar was natuurlijk het bezoek aan Amsterdam een dag later. Met op het programma het Rijksmuseum en natuurlijk een rondvaart. In de laatste dagen konden de leerlingen zich opmaken voor een schoolfeest in Manifesto, een gezamenlijk buffet met eigengemaakte Nederlandse lekkernijen en vrije tijd met het gastgezin.

Tot in Zaragoza!
Daarna volgde het onvermijdelijke afscheid, want wat leuk is, gaat altijd veel te snel voorbij. Gelukkig kunnen de leerlingen uitkijken naar begin mei. Dan gaan de Werenfridus-leerlingen naar Zaragoza en maken ze dit uitwisselingsproject – dat duidelijk naar meer smaakt – samen rond.