Reis naar Slovenië - een verslag

Door Irene de Groot en Maria de Wolf

Geplaatst op 22-11-2018

Op zondag 12 november zijn vier Werenfridus-leerlingen naar Idrija in Slovenië vertrokken voor een project met vijf landen: Nederlands, Slovenië, Duitsland, Kroatië en Italië. Daar werd de hele week gewerkt aan een project over de 17 UN-doelstellingen. Maria de Wolf was met deze leerlingen mee en vertelt wat er deze week zoal op het programma stond:

We hebben een bijzondere an afwisselende week achter de rug. Op de woensdag kreeg bijvoorbeeld de helft van de groep les van de winnaar van het WK-Streetdance. Daarna zijn wij naar de ontspanningsles gegaan. De docenten hebben daarna een overleg gehad met de projectcoördinatoren. De leerlingen hebben een UN-quiz gedaan. Daarna stonden er workshops op het programma: waterproefjes bij biologie en bij scheikunde hebben we van afvalpapier een nieuw vel papier maken. Dit was leuk leerzaam en iedereen deed goed mee. Daarna hebben de jongens een mini MUN gedaan (nabootsen vergadering United Nations), wat heel bijzonder was. Ze vertegenwoordigden Frankrijk, China en India. Als afsluiting van de dag werd de Anthony's-mijn bezocht.

Na een geslaagde woensdag volgde op donderdag een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana voor een workshop van Humanitas. Natuurlijk was er ook tijd om de stad te verkennen.
De vrijdag, alweer de laatste dag van het gezamenlijke programma, startte met het afronden van de workshops scheikunde en biologie waar op woensdag een start mee was gemaakt. 's Avonds hebben de leerlingen met de hele groep een afscheidsfeestje gevierd.

Op de laatste dag zijn de Nederlandse leerlingen en docenten nog samen een dag in Ljubljana geweest. Een waardige afsluiting van een zeer geslaagde reis waar we met veel plezier op terugkijken. Op naar de volgende uitwisseling die bij de project hoort in Friedberg Duitsland.