Ramona Westerhuis wint NK en is geselecteerd voor WK

Geplaatst op 27-06-2019

Op 15 juni is Ramona Westerhuis in Staphorst Nederlands kampioen marathon Inline-skaten geworden. Vorig jaar won zij al de titel bij de junioren-b en dit jaar wist zij deze ook bij de junioren-a in de wacht te slepen. Zij begon dit seizoen met een zware hersenschudding na een val, waardoor zij wekenlang niet heeft kunnen trainen. Nog maar net op de skeelers reed zij tijdens het NK goed genoeg om alsnog haar WK-ticket te verdienen waarvoor zij volgende week op het vliegtuig naar Barcelona zal stappen. De winst op de marathon kwam daardoor toch wel onverwacht. Het was een spannende wedstrijd met diverse ontsnappingen, waarbij ze in de slotfase met een supersnelle eindsprint afstand nam van het peloton en als eerste over de streep kwam.

Ook Evelien Vijn reed een goede wedstrijd en wist hier naar het brons te rijden. In het deelnemersveld van de heren junioren-a reden Ivo de la Porte en Luuk van Timmeren goed mee. Ivo wist hier als 8e te finishen en Luuk als 14e nadat hij eerder een mooie actie had laten zien door met een klein gezelschap weg te rijden van het peloton.

Bekijk hier een interview met Ramona op schaatsen.nl vlak na haar overwinning. Ramona geeft hier nog even aan hoe lastig de combinatie topsport en school is: veel stress! 

Foto's: Neeke Wassenbergh-Smit, Timsimaging.nl

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.