Oud-leerling Sam koos voor TU Delft en bouwde mee aan raket

Geplaatst op 19-07-2018

Verovert raket Stratos III het Europees ruimterecord weer terug? "Het is hartstikke spannend", vertelt Sam Lonis in een interview met NHD, "maar ik geloof er helemaal in. Dat record gaat er hoe dan ook aan." De oud Werenfridus-leerling vertelt aan de krant hoe hij na zijn tijd bij ons op school - hij deed het profiel Cultuur en Maatschappij - koos voor de TU Delft en op het volwassenonderwijs alsnog de vakken haalde die hij daarvoor nodig had. "Veel leuker en interessanter en ik vond het ook makkelijker dan economie."

Met het team DARE probeert Sam nu het studentenhoogterecord voor raketten terug te veroveren, een record dat Delft tot 2016 in handen had, maar dat nu in Duitse handen is. 32,2 kilometer is de grens waar Stratos III overheen moet om het record aan te scherpen, maar Sam en zijn team hebben de lat veel hoger gelegd. Want als de raket tot 100 kilometer hoogte komt, hebben ze ook een wereldrecord in handen. Wij volgen Sam uiteraard op de voet.