'Onze' leerlingen vinden waterschap belangrijk

Geplaatst op 10-04-2019

Onze leerlingen Mara Telkamp (17) en haar vriend Stan Brouwer (18) hebben met veel succes campagne gevoerd voor de verkiezingen van het waterschap. Ze haalden er zelfs de krant mee. In NRC Next vertelde Mara dat haar interesse eigenlijk voortkomt uit de desinteresse van anderen. "Ik ben verbaasd: hoe kan het dat mensen zo weinig weten van zo'n belangrijk onderwerp? Dat wil ik hen uitleggen. Voor mij is dat een uitdaging."

Mara en Stan stonden kandidaat voor Groen, Water & Land bij de verkiezingen voor hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Noord-Holland. Mogelijk is het door de inzet van jongeren als Mara en Stan dat de partij drie zetels won en nu met zeven zetels boven de andere partijen uit torent. Mara en Stan hebben ook na de verkiezingen besloten om door te gaan, onder meer met de jongerenafdeling die ze hebben opgericht. Mara: "Het is ontzettend gaaf om draagvlak te krijgen voor wat wij willen."