Newton en Werenfridus slaan handen ineen  

Geplaatst op 28-06-2020

Op donderdag 25 juni kwam Kidus, een havo-leerling van Werenfridus, de docenten Muller, Beers en Roovers van SG Newton verrassen met een grote taart. Binnen het Honours Programme op Werenfridus heeft hij een kookprogramma gevolgd binnen de talentlijn Cooking Skills op SG Newton. Het mooie resultaat van een schoolbestuur overstijgende samenwerking.    

Het Honours Programme is een programma voor leerlingen die nog meer uitdaging zoeken dan het reguliere lesprogramma. Zij kunnen een sollicitatiebrief schrijven en op sollicitatiegesprek komen bij Gretha de Vries, de Honours Programme-coach. Het programma is 'vraaggestuurd', waardoor leerlingen zelf ideeën aandragen. Zo zijn er leerlingen die een klas willen overslaan, veel meer vakken willen volgen dan gebruikelijk of bijvoorbeeld in de 2e klas al willen starten met een vak dat pas in de 5e klas wordt gegeven. 

De Werenfridus-leerling Kidus kwam met de vraag of hij naast zijn havo een kookopleiding zou kunnen volgen. Werenfridus heeft contact gelegd met Marion Winkelhuis, directeur van SG Newton. Zij was direct enthousiast en zag mogelijkheden binnen het talentprogramma Cooking Skills.  

Kidus heeft een fantastisch jaar gehad. Een resultaat van een schoolbestuur overstijgende samenwerking waarin 'kijken naar wat goed is voor een leerling' centraal staat.  

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.