Mara Slippens opgenomen in de Jong Oranje Selectie

Werenfridus-talent geselecteerd door bondscoach

Geplaatst op 08-01-2020

Turntalent en Werenfridus-leerling Mara Slippens heeft afgelopen week te horen gekregen dat zij is opgenomen in de JOS (Jong Oranje Selectie). Tijdens de nationale instroom test, gehouden in Beekbergen, waar zij samen met Sam van der Hilst (eveneens leerling op onze school) en trainster Monique Zwarthoed namens TopTurnen West aan meedeed, heeft zij de gevraagde limieten laten zien. Ook tijdens het NK-clubteams - enkele weken voor de test  - viel zij op bij de nationale coaches.

JOS

De JOS bestaat uit 10 junioren turnsters vanuit het hele land die gedurende het seizoen meerdere momenten met elkaar samen trainen in het nationale turncentrum in Heerenveen. Het gezamenlijke doel is eind april het jeugd EK in Parijs waar uiteindelijke 6 turnsters naar zullen afreizen.

Opgevallen

Sam is ook opgevallen bij de bondscoaches en haar ontwikkeling zullen het nieuwe jaar in de gaten worden gehouden. Daarnaast kan zij zich dit seizoen nog via een scherp gezet puntenlimiet plaatsen voor de JOS.