EK-brons voor Ramona Westerhuis

Geplaatst op 11-09-2018

Ramona Westerhuis (WV5A) heeft niet stilgezeten in de vakantieperiode en heeft zich na haar vijf Nederlandse titels in mei rechtstreeks weten te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen Inline-skaten dat van 17 t/m 23 augustus plaatsvond in het Belgische Oostende. En niet zonder succes, want op de 5km-Puntenkoers op de baan wist zij met een supersnelle ontsnapping uit het peloton overtuigend naar het podium te rijden en een mooie bronzen medaille in de wacht te slepen! Daarnaast behaalde zij nog viermaal een 4eplaats, net naast het podium op de onderdelen Teamsprint (baan), de 5km-Afvalkoers (baan), de 8km-Puntenkoers (weg) en de 15km-Afvalkoers (weg). Een hele knappe prestatie op Europees niveau. 

Naast Ramona mochten van Werenfridus ook Evelien Vijn en Ivo de la Porte aan de start staan van dit EK. Evelien behaalde een mooie 5e, 9e, 12e, 20e en 23e plaats. Heel knap met twee keer een top-10 notering als beste resultaat in dit sterke deelnemersveld. Ivo had heel veel pech en werd tweemaal meegenomen in een valpartij terwijl hij op dat moment al mooie top 10-resultaten had laten zien met een een 6e, 7e en 10e plaats.

Voor Ramona is het skeelerseizoen nog niet ten einde ook al is ze, net als de anderen, inmiddels al druk in voorbereiding op het schaatsseizoen. Mede op basis van haar goede prestaties mag zij eind van deze maand nog samen met 5 andere Nederlandse skaters naar Madeira vliegen om daar deel te nemen aan een internationaal skeelertoernooi! 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.