Amnesty schrijfmarathon

Ook Werenfridus deed mee

Jaarlijks organiseert Amnesty International, in het teken van de Dag van de mensenrechten, een schrijfmarathon. Woensdag 13 december boden wij, samen met de lokale werkgroep Amnesty International in Hoorn, onze leerlingen de mogelijkheid in actie te komen voor de slachtoffers van schending van de mensenrechten. Zowel op onze locatie op de Nieuwe Steen als op de Johannes Poststraat, bij onze brugklassers, konden de leerlingen meedoen aan de schrijfmarathon.

Veel leerlingen hebben geschreven voor de mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. In totaal kwamen er 290 brieven uit de brugklassen. De bouw leverde 313 kaarten en brieven. En dat vinden wij uiteraard fantastisch!

Wil je meer lezen over Amnesty International of de schrijfactie dan kun je kijken op: http://schrijfmarathon.amnesty.nl/