Internationaal erkende diploma's

Hier kun jij in het buitenland mee profileren

Als je onze tweetalige havo en/of vwo succesvol afrondt kun je de school verlaten met de volgende internationale diploma’s:

Tweetalig havo (t-havo)

 1. First Certificate Exam
  Aan het einde van de derde klas sluit je de onderbouw vanaf met het Cambridge English First examen, ook wel bekend als FCE.
 2. IGCSE Business Studies
  In klas 3 is al gestart met het Engelstalige vak Business Studies. In klas 4 ronden ze dat op het einde van het schooljaar af met het dit internationaal erkende diploma
 3. International Baccalaureate program (IB)
  In de vierde klas t-havo beginnen leerlingen tijdens de lessen ‘English’ met de voorbereiding op het IB-exam. In de tweede helft van klas 5 leggen ze dit examen af. Bij een succesvol resultaat ontvangen de leerlingen het waardevolle IB certificate
 4. Cambridge Advanced Exam
  4 t-havo leerlingen kunnen zich ook voorbereiden op het CAE exam het voorjaar. Dit is keuzevak. 

Deze diploma’s geven je een enorme voorsprong op iedere vervolgopleiding..

Tweetalig vwo (t-vwo)
Het verschil in vakkenaanbod met de t-havo is dat je op t-vwo ook het vak ‘biology’ in het Engels volgt. Verder is het Engelstalige vakkenpakket gelijk.

 1. First Certificate Exam
  In klas 2 t-vwo maak je het Cambridge English First examen, ook wel bekend als FCE
 2. Cambridge Advanced Exam
  Op het t-vwo start je in klas 3 met de voorbereidingen het CAE. In deze opleiding is dit een verplicht vak. 
 3. International Baccalaureate program
  In klas 5 en 6 volg je het vak IB (International Baccalaureate; English Language and Literature) en sluit je af met het internationaal erkende examen. 

Het IB programma is op beide afdelingen een uitdagend programma waarin leerlingen kennis maken met taal, literatuur en academische vaardigheden. 

TTO junior certificaat
In klas 2 t-vwo en 3 t-havo leggen leerlingen ook een test af (FCE), waarbij hun niveau van Engels wordt vastgesteld. Als ze op het juiste niveau zitten en alle onderdelen van het vak Global Citizenship voldoende of goed hebben afgerond, ontvangen ze aan het eind van het jaar hun TTO junior certificaat.

TTO senior certificaat
Leerlingen die slagen voor hun IB examen en die alle onderdelen voor het vak GC voldoende hebben afgerond, krijgen hun TTO senior certificaat. 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.