Robotica

Robotica

Technologie, programmeren en robotica nemen een steeds grotere plaats in de samenleving in. Met dit gegeven als uitgangspunt heeft de natuurkundesectie op de dinsdagmiddag het 7e en 8euur, in de persoon van dhr. Schuckman een roboticaclub opgestart. Tijdens deze uren leer je een robot (rupsvoertuig) bouwen, een elektronische schakeling maken die de motoren aandrijven en de microcontroller programmeren.

Kosten
De onderdelen zijn natuurlijk niet gratis, daarom wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van €50. De school neemt de overige kosten voor zijn rekening. Je hebt ongeveer 5 weken nodig om de robot te bouwen. Daarna kan je als je dat zelf wilt je robot zelfstandig verder uitbreiden met meer sensoren. Dit uitbreiden kun je doen tijdens hetzelfde robotica-uur op de dinsdagmiddag gedurende je gehele schoolloopbaan. Je mag de robot als hij klaar is mee naar huis nemen, weliswaar zonder de USB-kabel en de batterijen (6 AA batterijen).

Is dit wat voor jou, dan kan je je via de mail opgeven bij dhr. Schuckman.

Deelname is in volgorde van binnenkomst en na ontvangst van de eigen bijdrage. Het kan zijn dat je een paar maanden moet wachten voordat je kunt beginnen. Bij deelname moet je de robot ook afmaken!

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.