De iPad

Persoonlijke benadering met de iPad

Op Werenfridus, net als op de andere scholen van het Tabor College willen we graag dat je het beste onderwijs krijgt dat bij jou past. Natuurlijk is dat niet voor iedere leerling precies hetzelfde, iedere leerling is tenslotte anders en heeft andere wensen en vragen. Met onze persoonlijke benadering proberen we voor iedereen maatwerk te leveren.

En hoe doen we dat dan?

Computers, tablets en smartphones, we kunnen ons een wereld zonder deze apparaten haast niet meer voorstellen. Ze horen bij ons dagelijks leven. Juist daarom leren we jullie op onze scholen graag hoe je deze devices het beste kunt gebruiken én zeker ook wanneer beter van n iet. Wij gebruiken daar de iPad voor. Die maakt die persoonlijke benadering goed mogelijk. En nog een voordeel: als je een keer niet op school kunt zijn, kan je toch gewoon meedoen met het onderwijs.

Waarom digitaal?

Soms helpt een boek bij het geven van het beste onderwijs, soms een app. Boeken en apps afwisselen helpt dus om de kwaliteit van ons onderwijs te verhogen. De afwisseling maakt het onderwijs ook leuker! Bovendien, voor het ene vak ben je wat sneller, of kan je wat meer aan. Voor het andere vak heb je wat meer ondersteuning nodig. Door gebruik te maken van de iPad kunnen we zorgen voor ondersteunende of aanvullende lesstof en veel extra informatie, filmpjes en dergelijke. Op die manier kan je zelf kiezen wat je nodig hebt, of wat je leuk vindt om te doen. ook an je kiezen welke manier van leren het beste bij jou past. 

Ook een groot voordeel is dat je in bijna alle apps van leerboeken meteen en overzichtelijk je vorderingen kkunt zien, want in het onderwijs gaat het steeds meer om 'kan of weet ik dat?' dan om 'welk cijfer heb ik gehaald?'

Maar natuurlijk ook gewoon boeken!

De iPad is een waardevolle aanvulling naast het gebruik van boeken, schriften, lesbrieven en practica. Vaardigheden zoals bij voorbeeld schrijfvaardigheid zijn en blijven belangrijk. Wij vinden het heel belangrijk om boeken en digitaal werken te combineren. Dus niet alleen boeken en ook niet alleen de iPad.

Ben je dan niet altijd maar afgeleid of spelletjes aan het doen?

We leren je wanneer je de iPad (en je smartphone) juist niet moet gebruiken, of wanneer je je moet concentreren op maar één app en niet op alle apps tegelijk. Dat doen we met Apple Klaslokaal, een veelzijdige onderwijsassistent die docenten de controle geeft over elke iPad in de klas. Zo blijf je nog beter bij de les en leer je nog beter hoe je om kunt gaan met digitale middelen. En dus ook hoe je niet wordt afgeleid door spelletjes.

Waarom kiezen we voor de iPad?

We kiezen voor de iPad omdat...

  • hij niet snel kapot gaat;
  • hij zelden in storing schiet:
  • je hem pas na een dag werken weer op moet laden, hij gaat de hele dag mee;
  • wij jou dan kunnen helpen met concentreren en de afleiding tegengaan.

Hoe kom je aan de iPad?

Op het Tabor College moet je dus in het bezit zijn van een eigen iPad. Voor schooljaar 2020-2021 moet je (minimaal) de iPad Air 2 met daarop minimaal het besturingssysteem iOS12 hebben. Op de website http://ipadwebshop.tabor.nl vinden je ouders daarvoor een speciaal voor het Tabor College gemaakte regeling.

Kern van die regeling is dat de iPad via de webshop van het Tabor College kan worden gekocht tegen een hele concurrerende prijs. Daarbij zijn twee mogelijkheden:

A: je ouders betalen in één keer;
B: je ouders kiezen voor een huurkoop-constructie. Hierbij kunnen ze in termijnen betalen. 

Voor zowel optie A als optie B moet bij de iPad ok een hoes gekocht worden. De iPad is dan ook verzekerd tegen schade. Hierbij geldt een klein eigen risico. Bovendien is de technische ondersteuning op school geregeld.

Kunnen ouders de iPad niet betalen, dan kunnen ze via de Stichting Leergeld een kwijtscheldingsbewijs krijgen. Het Tabor College zorgt dan voor de iPad, u hoeft in dat geval niet via de webshop te bestellen.

Heb je al een iPad?

Hebben je ouders al een geschikte ipad die je op school mag gebruiken? Dan hoef je geen nieuwe iPad te kopen. Er wrodt dan wel een overeenkomst tussen je ouders en het Tabor College gesloten, zodat wij de iPad netjes kunnen inrichten voor gebruik op school. Als je hierover meer informatie nodig hebt, kun je contact opnemen met de school.

 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.