Coronamaatregelen

Op Tabor College locatie Werenfridus volgen we de richtlijnen van het RIVM en proberen we de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 
 
Mondkapjes 
Voor leerlingen en onderwijspersoneel is het verplicht om op school een mondkapje te dragen buiten de les, tijdens een verplaatsing door het schoolgebouw. Het mondkapje kan af tijdens de les, wanneer leerlingen een vaste zit- of staanplaats hebben. Een docent hoeft geen mondkapje op in de klas, zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Bepaalde praktijkvakken zoals LO en drama zijn uitgezonderd van de mondkapjes plicht. Een docent kan een leerling verzoeken een mondkapje te dragen als er geen voldoende afstand gehouden kan worden (bijvoorbeeld tijdens practica).

Beslisboom 12+
BOinK heeft in samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland en het RIVM de beslisboom ‘12+ thuisblijven of naar werk/school?’ geactualiseerd per 15 februari 2021.

De beslisboom is ontwikkeld op basis van de richtlijnen van het RIVM en is een leidraad voor ouders van kinderen vanaf ca. 12 jaar in het voortgezet onderwijs, studenten in het MBO en hoger onderwijs, werkende jongeren en volwassenen.
 
Informatie over corona-gerelateerde quarantaine- en ziekmeldingen 
Om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het nieuwe coronavirus zo laag mogelijk blijft, is het belangrijk dat de RIVM-maatregelen worden opgevolgd: 
 • Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen* en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is. Broertjes en zusjes mogen in dit geval op school komen. 
 • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Iedereen in het huishouden blijft thuis.
 • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. De GGD vertelt wat jij en de mensen om je heen moeten doen. Krijg je klachten? Dan laat je je testen. 
 • Het advies is om in Nederland te blijven en niet op reis te gaan. Voor reizen buiten Nederland geldt: reis alleen bij ernstige familieomstandigheden. Informatie over quarantaine verplichtingen bij thuiskomst of het testbeleid vind je op rijksoverheid.nl.

En dan?

 • Regulier ziek melden kan via de Magister app, maar laat je ouder(s)/verzorger(s) met de receptie van Tabor College Werenfridus, via het nummer 0229 285828 bellen in de onderstaande situaties:
  • Indien je positief bent getest voor COVID-19.
  • Indien je door de GGD of de huisarts wordt aangeraden om in quarantaine te gaan.
  • Indien je (milde) klachten hebt en thuis wacht tot de uitslag van de test bekend is.
 • Het is heel belangrijk dat je jouw ouder(s)/verzorger(s) vraagt om jou telefonisch beter te melden als je weer naar school komt, via het nummer 0229-285828. Bij 'gewone' ziekmeldingen die gemeld worden via de Magister app is dit telefoontje niet nodig.

Thuis aan slag?

 • Als je milde klachten hebt en wacht op de uitslag van de COVID-19 test, probeer dan zoveel mogelijk je schoolwerk bij te houden. Je kunt klasgenoten een appje sturen wat je gemist hebt. Het huiswerk staat in Magister.
 • Als je langer in quarantaine bent, verwachten we van jou dat je zelf contact zoekt met jouw mentor. Hij of zij zal de lesgevende docenten informeren dat jij les op afstand wilt volgen. Bekijk hier de procedure die je moet volgen.

Gedragscodes in de online lessen 

 • Als je je te ziek voelt om lessen te volgen of huiswerk te maken, ziek dan uit. Als je langer ziek bent dan een week, is het verstandig dat jij (of je ouder(s)/verzorger(s)) contact opneemt met jouw mentor om afspraken te maken over eventueel gemiste stof, huiswerk en toetsen. 

Triage-formulier
Wilt u de school bezoeken? Maak dan een afspraak en print dit triage-formulier uit en lever het in bij de receptie (er liggen ook lege formulieren bij de receptie).

Wij gaan ervan uit dat de controlevragen naar eer en geweten worden beantwoord. Heeft u klachten dan kunt u een nieuwe afspraak maken als u weer klachtenvrij bent. 
 
Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.