Corona

Op Tabor College locatie Werenfridus volgen we de richtlijnen van het RIVM en proberen we de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 
 
Met ingang van schooljaar 2021-2022 gelden de volgende maatregelen:
Het is fijn dat aan het begin van het nieuwe schooljaar alle leerlingen vanaf dag één volledig naar school kunnen. Wij hopen en verwachten dat vanaf 20 september, als alle leerlingen en medewerkers die dat willen gevaccineerd kunnen zijn, verdere versoepelingen mogelijk zijn.
 • Leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar wel tot leraren en andere medewerkers op school. 
 • Medewerkers onderling houden ook 1,5 meter afstand. 
 • Het dragen van mondkapjes blijft op school buiten het klaslokaal verplicht. 
 • Aan leerlingen en medewerkers die niet volledig gevaccineerd zijn, wordt gevraagd zich twee keer per week zelf te testen. Zelftesten voor leerlingen en medewerkers zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek.
 • Het risicogerichte testen verdwijnt.
 • Bij een besmetting op school hoeven volledig gevaccineerde leerlingen en medewerkers niet meer in quarantaine.
 • Wanneer een medewerker of leerling positief getest wordt gaat deze thuis in isolatie. Wat betekent dit dan voor school:
  • Is de leerling/medewerker in de besmettelijke periode op school geweest? Dan informeert de school de medewerkers/de ouders van de leerlingen uit de klas(sen) van de positief geteste leerling/medewerker.  De school gebruikt hiervoor de brieven die het RIVM heeft opgesteld. Wij wachten de melding van de GGD voordat wij leerlingen en/of collega's gaan informeren. 
  • Niet-beschermde medewerkers en leerlingen die in nauw contact met de leerling/medewerker zijn geweest (op een dag opgeteld >15 minuten op <1,5 meter) gaan uit voorzorg 10 dagen in quarantaine.
  • Beschermde medewerkers/leerlingen hoeven niet in quarantaine en mogen naar school. Maak bij klachten direct een testafspraak bij de GGD via 0800 - 1202 of coronatest.nl. Gebruik bij klachten nooit een zelftest.
  • De overige medewerkers en leerlingen mogen ook gewoon naar school, tenzij ze klachten krijgen die passen bij COVID-19.

Basisregels
Blijf de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en afstand houden. Bij klachten: blijf thuis en laat je snel testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. Zo geef je corona geen kans.

Quarantaineplicht voor reizigers uit gebied met zeer hoog risico (verplicht thuisblijven)
Je bent verplicht 10 dagen thuis te blijven (quarantaine) na een verblijf in een gebied met een zeer hoog coronarisico of zeer hoogrisicogebied met een zorgwekkende virusvariant. Deze quarantaineplicht geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Met een negatieve coronatest bij de GGD op dag 5 kun je de duur van het thuisblijven verkorten. Voor sommige reisdoelen gelden uitzonderingen op de quarantaineregels.Basisregels om verspreiding coronavirus te voorkomen

Zoals gezegd, wij hopen en verwachten dat na 20 september ook op de scholen verdere versoepelingen mogelijk zijn en dat het schooljaar 21-22 een zo normaal mogelijk verloop krijgt. Wij zullen er alles aan doen om dat mogelijk te maken.

Handige links
Wat moet ik doen bij een coronabesmetting?
Informatie van de GGD

 

Werenfridus is een van de drie locaties van het Tabor College.